Zelené potraviny a ako na ne..

zelený jačmeň: zelené potravinyZelené potraviny a zelené nápoje sú veľmi dôležitou zložkou zdravej stravy

Už od pradávna sa hovorí, že v jednote je sila. Možno sa budete čudovať, ale platí to aj pre naše telo. To sa totiž skladá z množstva buniek, ktoré sú súčasťou tkanív, orgánov – a všetko spolu tvorí súčasť celku – jedno telo.

Každá jednotlivá bunka v tele má svoju úlohu, ktorá má svoje miesto vo fungovaní celku –  organizmu. Ak sa v tomto dokonale usporiadanom celku niečo pokazí alebo neprirodzene zmení, začnú sa príslušné procesy pre nápravu. Na takomto princípe funguje život všade okolo nás.

Zdravá strava a v rámci nej aj zelené potraviny dokážu byť pre organizmus v celom tomto dokonalom fungovaní veľmi nápomocné a podporovať telo v jeho schopnosti udržiavať normálne – zdravé fungovanie.

Reakcia tela na zelené potraviny

Naše telo má vybudované rôzne obranné reakcie, vďaka ktorým dokáže bojovať s infekciami, ochoreniami a rôznymi problémami. Napríklad súčasťou obrany tela sú biele krvinky, ktoré fungujú v tele ako pomyslená polícia. Rozlišujú jednotlivé bunky tela a potenciálnych škodcov dokážu identifikovať a zneškodniť. V skutočnosti by organizmus bez tejto schopnosti  mohol len veľmi ťažko prežiť v prostredí plnom škodlivých baktérií a vírusov.

Ako potom reagujú zelené potraviny v tele? Jednoducho tak, že pomáhajú dobrou výživou udržiavať telo a jednotlivé bunky v dobrej kondícii. To je veľmi dôležité pre všetky obranné procesy – aby mohli prebehnúť v prípade potreby včas a v dostatočnej miere.

Akú rolu v tomto procese ochrany organizmu hrajú zelené potraviny a zelené nápoje?

Zelené potraviny a zelené nápoje ako zelený jačmeň a chlorella sa vyznačujú vysokým množstvom fytonutrientov – živín a látok nachádzajúcich sa v rastlinách. Tie svojím komplexným zložením a vďaka prírodnej forme týchto látok sú pre organizmus veľmi dobre stráviteľné a využiteľné.

Zelené potraviny sú známe vysokým obsahom prírodných antioxidantov ako sú napríklad vitamíny alebo niektoré antioxidačné enzýmy. Tým napomáhajú v ochrane buniek pred oxidačným stresom – poškodením voľnými radikálmi. Bohatý obsah minerálnych látok napomáha v udržiavaní prirodzenej pH hodnoty v tele.

Jednou z najviac cenených vlastností zelených potravín ich užívateľmi je schopnosť podporovať v tele prirodzenú detoxikáciu.

 

foto: © Konstantin Yuganov – Fotolia.com

Zákazníkmi overený internetový obchod výživových doplnkov

Povedzte nám svoj názor!

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná.Označené polia sú povinné *

*